Heet Nederlands kraanwater voortaan krnwtr?

krnwtr gaat concurrentie aan met Spa,
Evian en Sourcy

Had je vroeger dorst dan dronk je water uit de kraan. Tegenwoordig kopen we, dankzij de marketingcampagnes van o.a. Perrier, Spa en Evian, het liever in handige plastic wegwerpflesjes. Terwijl ons kraanwater tot de beste drinkwaters van de wereld behoort. 2 Jonge ondernemers uit Amsterdam willen kraanwater terug op de kaart zetten en hebben hiervoor ‘krnwtr’ ontwikkeld: het duurzame alternatief voor dure en milieuonvriendelijke bronwaters.

Met het eerste merk voor Nederlands kraanwater willen ze kraanwater weer de waardering geven die het verdient en een vuist maken tegen bronwatermerken van bedrijven als Danone, Coca Cola en Nestle.

Kraanwater drinken als statement

Voor velen is het geen verrassing meer dat kraanwater beter is voor het milieu dan bronwater. Kraanwater is lokaal, gezond en hoeft niet verpakt en vervoerd te worden. Tetsuro Miyazaki van WeTapWater: “In Nederland vult 86% van de vrouwen hun flesje opnieuw met kraanwater. Dat is beter dan een nieuw flesje kopen, maar onbewust blijven ze zo reclame maken voor de grote bronwaterfabrikanten. Zo krijgt kraanwater niet de waardering die het verdient. Door je plastic flesje in te ruilen voor een krnwtr-fles maak je een statement voor duurzaamheid, en stimuleer je je omgeving om hetzelfde te doen.”

David tegen Goliath
Mede-initiatiefnemer Tom Niekamp: “Bronwaterproducenten als Danone, Coca Cola en Nestlé hebben budgeten waar wij niet eens van durven te dromen. Slim gebruik van sociale media, een eerlijk merk en door een mooi design van de krnwtr producten, moet kraanwater net zo graag op tafel gezet worden als pakweg Perrier, Spa en Acqua Panne.”

Overal kraanwater
Ook in de horeca.
De initiatiefnemers van krnwtr zijn ambitieus en volop bezig om heel Nederland aan krnwtr te krijgen. Thuis, onderweg, op het werk en in de horeca. Inmiddels hebben ze bijna 12.000 fans op Facebook en schenken steeds meer restaurants en bedrijven water uit krnwtr-karaffen. “We willen kraanwater in de horeca op de (menu)kaart krijgen, gratis of tegen een kleine vergoeding. Zo is het voor iedereen duidelijk. Want niets is zo vervelend als je om ‘water’ vraagt dat de ober antwoord ‘plat of bruisend?’, aldus Niekamp. Aanstaande zomer is krnwtr ook verkrijgbaar op diverse festivals.

Tags:
,
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.